kazdy ma jakis swoj sposob.ja kupuje normalne mleko TINE te w czerwonym pudelku(zazwyczaj2,3 sztuki),wlewam je do garnka i dodaje polowe smietany lett romme tez z TINE albo ewentualnie jogurt naturalny.mieszam to drewniana lyzka,przykrywam gaza(albo pieluszka tetrowa)-zostawiam to do rana,albo czekam z 2 dni,zalezy jak jest cieplo w domu.po tym czasie jak widze ze mleko zsiadlo,stawiam towszystko na kuchence ,na najmniejszy palnik,ma to delikatnie sie ocieplac przez jakis czas az serwatka odejdzie od reszty-wtedy przelewam to do wylozonego gaza sitka,zawiazuje i wieszam nad zlewem zeby porzadnie wszystko scieklo.jak widze ze juz nic nie leci wtedy wstawiam twarozek do lodowki i zjadam go z kubulkiem na nastepny dzien na sniadanko lub kolacyjke
-pewnie moja metoda wydaje sie dluga i bardziej skomplikowana ale uwierz mi,zawsze wychodzi
.A ja nie jestem jakims specem od takich rzeczy
.
jezeli twoj sposob wyjdzie to tez go sprobuje
-daj znac pozniej czy smaczny byl



jezeli twoj sposob wyjdzie to tez go sprobuje

